Unelma isosta talosta

osta omaksi ja toteuta unelmasi

Tekniikka

Talo on suunniteltu kuluttamaan erittäin vähän energiaa. Jos rakennus toteutetaan suunnitelmien mukaan, saavutetaan passiivitalon vaatimukset. Ottamalla käyttöön suunnitellut aurinkokeräimet, ja asentamalla puukattila, tuotetaan energiaa enemmän kuin kulutetaan ostosähköä. Kellarikerroksessa on Aqvatermin 3000 litran varaaja varustettuna useilla kuparikierukoilla. Kierukat ovat valmiudessa puukattilalle, aurinkokeräimille, ilmasta veteen-lämpöpumpulle ja varakäyttöön on 6 kW:n sähkövastus. Ilmanvaihtoon tulee Enerventin pyöriväkennoinen kone. Talon ympäri routaeristeiden alla kulkee 3 kpl 40 mm:n vesiputkea. Putkissa kiertävä neste esilämmittää ilmanvaihtokoneen tuloilmapatteria talvella ja kesällä jäähdyttää. Nesteen lämpötila on suurimman osan vuotta 2-10 astetta. Koko talo on luonnollisesti valaistu LED-tekniikalla. Olohuoneeseen on tehty takan tilavaraus. Takka ei ole varaava, koska talon lämpöenergia varastoidaan veteen ja jaetaan hallitusti lattioiden vesiputkiston kautta. Takka toimii tarvittaessa nopeasti lämmittäen ilmaa ja lämpö varastoituu kaikkialle siporex-rakenteisiin sekä myös jakaantuu LTO:n kautta. Mikään ei estä tekemästä vesitakkaa, jolloin myös takan lämpö saadaan älykkäästi jaettua koko rakennukseen.

Talon rakenteella ja suunnitelluilla eristevahvuuksilla saadaan erittäin alhainen energiankulutus rakennuksen kokoon nähden. Siporex-runkoisen talon ilmavuotoluvut ovat yleensäkin pienet ja tämä talo on huolella rakennettu omaan käyttöön, joten ainuttakaan uretaanilla paikattua reikää ei ole missään. Tarvittava lämmitysenergian määrä on kyseisistä syistä pieni. Jos ostajalla on omia suunnitelmia ratkaista tarvittava energiansaanti, mikään lämmitysmuoto ei ole tässä vaiheessa poissuljettu.

Kiinteistön kunnallistekniikan maksut Kaarinan kaupungille on maksettu. Vesi- ja viemäriputkia ei ole asennettu. Kytkentä tapahtuu muutaman kymmenen metrin päässä pienen tien vartta pitkin. Viemärin voi tehdä normaalina tai paineviemärinä, jolloin putken asennus on helppoa maastoa mukaillen. Molemmat vaihtoehdot ovat vielä mahdollisia. Vesijohtoon kannattaa tehdä SPU-eristys ja saattolämmitys. Lattialämmityksen piirustukset on tehty.

Sähköliittymä on tontin kulmalla, liittymäsopimusta ei ole vielä tehty, tontilla on käytetty agregaattia. Sähköpiirustukset on tehty, mutta luonnollisesti niitä voi vielä hienosäätää.