Unelma isosta talosta

osta omaksi ja toteuta unelmasi

Valo ja tila

Suunnittelun kantavana linjana on ollut seurata luonnonvaloa päivän aikana. Kaikki toiminnot talon sisällä on sijoitettu ideaaliseen järjestykseen, johon on perinteisesti arkkitehtien voimin pyritty, mutta harvoin pystytään toteuttamaan.

Päivä alkaa keittiöstä, joka sijoittuu itäpäätyyn. Vuodenajasta riippuen, aurinko pääsee hellimään aamukahville saapujaa, joko valoisaan keittiöön/ruokailutilaan tai edessä olevalle katetulle terassille. Ruokailutila jatkuu edelleen oleskelutiloihin, jonka jättimäisistä ikkunoista avautuu näkymä ulos ensin itään ja kulman takaa etelään. Edelleen etelään avautuu kaksikerroksisen, lähes 6 metriä korkean olohuoneen valtavat ikkunat, joiden muhkeat kulmapilarit antavat massiivisella olemuksellaan huikean kontrastin. Suuret ikkunat on vedetty seinälinjasta ulos ja molemmin puolin on korkeat, kapeat ikkunat, jotka antavat aamuin illoin lisävaloa tilaan. Etelän puolella suoraa auringonpaistetta pitää kurissa puusto, jota voi halutessaan hieman harventaa. Keskikesän paahdetta rajoittaa myös leveät räystäät. Portaikolle antaa valoa viisi metriä korkea ikkuna, joka on myös etelään. Toisen kerroksen suuressa aulassa voi ihailla luontoa kaikkien näiden ikkunoiden kautta. Porraskäytävä on mahdollisimman paljon auki joka suuntaan. Länsipäätyyn on sijoitettu kylpylä ja sauna. Kylpylän suurista ikkunoista saa paljon valoa ja jos ikkunoiden sijaan päätyy liukuoviin, saa porekylvystä nauttia ulkoilmassa. Talon tyyliin tuskin sopisi puinen kylpytynnyri pihalla, mutta kukin valitsee oman tyylinsä. Saunassa on myös ikkuna länteen, josta tuleva valo osuu kiukaan takana olevaan seinään. Kylpylän eteen on tehty varaus uima-altaalle. Länsipäädyssä on suuri katettu parveketerassi, johon pääsee yläkerran aulasta, aivan makuuhuoneen oven vierestä. Aulan länsipäädyssä on vielä iso ikkuna, jonka kautta pääsee illan viimeisetkin auringonvalon rippeet jopa alakerran oleskelutiloihin asti. Länsipäädyssä on myös makuuhuone, jonka suuresta ikkunasta loppuu luonnonvalo vasta auringon laskettua metsän taakse, juuri sopivasti jopa ilta-unista häiritsemättä. Pohjoisseinälle jää kodinhoitohuone, josta avautuu ulko-ovi länsipäätyyn pienelle terassille. Samoin täällä ovat ensimmäisen kerroksen tilava askarteluhuone, toisessa kerroksessa yksi makuuhuone. Itäpäädyn toisessa kerroksessa on kaksi tai kolme makuuhuonetta. Ikkunat on mitoitettu kolmen makuuhuoneen ratkaisulle. Yhdestä makuuhuoneesta avautuu näkymä "sisäikkunan" kautta oleskelutilan korkeaan osaan.

Talon kulkureitit

Talossa on kolme(neljä) sisäänkulkua. Yleisesti käytettävä "arkiovi" sijoittuu autotallia lähinnä olevaan kulmaukseen, kellarikerrokseen. Sieltä nousee portaat seuraavaan kerrokseen, askarteluhuoneen ja keittiön välittömään läheisyyteen.  Talon yläkulmalla, länsipäädyssä on kodinhoitohuoneen ovi, jonka kautta ehkä perheen pienimpien tai likaisten harrastusten jälkeen on helppo tulla siistiytymään.  Talon eteläpuolelle sijoittuu pääovi, johon johtaa talon vierestä portaat. Oven läheisyyteen on mahdollisuus myös tehdä ajotie. Neljäs sisäänkulku johtaa uima-allasalueelta suoraan kylpylätiloihin.

Maaston korkeuseroista johtuen, kellarikerroksen eteen sijoitetulle terassille johtavat alapihalta portaat lähtien aivan autotallin kulmalta. Seuraavassa kerroksessa sijaitsee keittiön/ruokailutilan eteen avautuva katettu terassi. 

Talon toiminnot on jaettu selkeästi eri kerroksiin: kellarikerroksessa on tekniset tilat, varastot ja arkisisäänkulku. Ensimmäisessä kerroksessa on keittiö, ruokailu, oleskelutilat, sauna ja kylpylä, kodinhoito ja askartelutilat. Toinen kerros on rauhoitettu makuuhuoneille. Tosin pienemmällä perheellä on mahdollisuus ottaa erilainen huonejärjestys ja tehdä yläkertaan esim. vapaa-ajantilat, kotiteatteri tms., silti käyttöön jää kolme makuuhuonetta, viiden sijaan. Vanhempien makuuhuoneen yhteydessä on tilava kylpyhuone ja suuresta makuuhuoneesta voi jakaa osan pukeutumistilaksi tai reiluksi vaatteiden säilytystilaksi.